ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η SAFEDOOR, Κατασκευαστική και Εισαγωγική εταιρεία, από το 1988 μελετά, εξελίσσει και κατασκευάζει κουφώματα πυροπροστασίας, ακτινοπροστασίας, ασφάλειας και ηχομόνωσης.
Έχει πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας κατά ISO 9001, όχι μόνο για την κατασκευή των προϊόντων της, αλλά και για την διαδικασία σχεδίασης καινοτόμου προϊόντος.
Το 2003 μεταφέρθηκε στο νέο ιδιόκτητο εργοστάσιό της, επιφάνειας 2.920 m2 στα Καλύβια Αττικής.
Η SAFEDOOR είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει πραγματοποιήσει τεστ καύσεως ελέγχου πυραντίστασης σε ρολά, πυροκουρτίνες και πόρτες, σε αναγνωρισμένα – διεθνώς και από το ΕΣΥΔ – Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Δοκιμών και έχει 24 ιδιόκτητα πιστοποιητικά πυροπροστασίας που συνοδεύουν τα προϊόντα που κατασκευάζει, (καθώς και άλλα 21 πιστοποιητικά συνεργαζόμενων εργοστασίων), τα οποία είναι σύμφωνα με τους Ελληνικούς Κανονισμούς του ΕΛΟΤ 571 και τους κανονισμούς των λοιπών Ευρωπαϊκών κρατών, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπ’ αριθμ. 520 Φ701.2/18-2-96.Έργα:

To 2013, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN στην Ελβετία, επέλεξε την εταιρεία SAFEDOOR για την κατασκευή των ειδικών πυροφραγών, στον 7ο τομέα της υπόγειας σήραγγας, στις εγκαταστάσεις της οποίας διενεργούνται τα επιστημονικά πειράματα. Η κατασκευές είχαν απόλυτη επιτυχία και η SAFEDOOR εντάχθηκε στους εγκεκριμένους προμηθευτές του οργανισμού.
Η SAFEDOOR, ενδεικτικά, έχει συμμετάσχει στα παρακάτω έργα:
Νοσοκομεία: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα», Παίδων «Αγ. Σοφία», Βόλου, Λάρισας, Ρίου, Άργους, Θεαγένειο, Αρεταίειο, Μητέρα, κ.ά.
Αεροδρόμια: SWISSPORT Ελ. Βενιζέλος, CARGO O.A. Ελ. Βενιζέλος, Μυκόνου, ΕΑΒ (3 έργα),
Ολυμπιακά Έργα: Κλειστό Γυμναστήριο ΟΑΚΑ, Γυμναστήριο Γαλατσίου, Στάδιο Πάτρας, Γυμναστήριο Φαλήρου, Κέντρο Αντισφαίρισης, κ.ά.
Δημόσια κτήρια και Εγκαταστάσεις: Σταθμοί «Αττικό Μετρό», Βουλή των Ελλήνων, Υπουργείο Προεδρίας, Αίγλη Ζαππείου, Νομισματοκοπείο, πάνω από 150 σχολεία, κτήρια ΟΤΕ, Εργοστάσια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ, Σταθμοί ΔΕΣΦΑ, Ελληνικά Διυλιστήρια, κ.ά.
Γραφεία-Εργοστάσια: Πύργος Αθηνών, Barilla, Flexopack, Carmyco, ΔΕΛΤΑ, ΕΚΟ ΦΙΛΜ, Δέλτα Πληροφορική, ταχυπιεστήριο ΔΟΛ-IRIS, κ.ά.

ΕμπορικάΚέντρα: The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos,  Athens Metro Mall, River West, Attica City Link, Capitol Mall, κ.ά.
Super Markets:, Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, Βερόπουλος, Σκλαβενίτης, κ.ά.

Υπεραγορές: ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, Praktiker, Carrefour κ.ά.
Ξενοδοχεία: Ledra Marriott, Holliday Inn, Club Mediterranean, Mare Nostrum, Golden Coast, Grecotel, King George και σε περισσότερα από 80 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Μιχαήλ Ευτυχίδης
Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Ιδρυτής SAFEDOOR

Διευθύνων Σύμβουλος

Η προσωπική επιχείρηση Μ. ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1975 ως Εργοληπτική Επιχείρηση Δημοσίων Η/Μ Έργων, μετά από 9 χρόνων θητεία στον ίδιο τομέα.
Από το 1975 μέχρι το 1991 λειτούργησε αμιγώς ως Εργοληπτική Επιχείρηση και στο ενεργητικό της έχει πληθώρα Η/Μ Έργων συνολικού ύψους 50.000.000 € με προτίμηση στα “δύσκολα έργα”. Το πτυχίο του ως Ε.Δ.Ε. είναι Δ1 Η/Μ, Δ1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ.
Το 1991 συμβάλλεται με την ΒΙΟΤΕΡ με ίσο ποσοστό συμμετοχής και από την συνεργασία αυτή εκτός κάποιων μικρών έργων αναλαμβάνεται και ολοκληρώνεται με επιτυχία, παρά την έλλειψη πανελληνίως προηγούμενης τεχνογνωσίας, η κατασκευή της “ΤΗΛΕΘEΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΑΣΗ 1η” ύψους 11.200.000 €.
Από το 1988 μέχρι σήμερα είναι τεχνικός σύμβουλος της επιχείρησης.

Μαριλένα Ευτυχίδου
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Νόμιμος Διαχειριστής SAFEDOOR

Γενικός Διευθυντής 

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1998, με Α.Μ. 80201.

Παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο: «Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής σε “Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας” σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000 και Υπεύθυνος Διαχείρησης Ποιότητας της εταιρείας.

Εκπόνησε πρόγραμμα υπολογισμού αντοχής πυράντοχων ρολών και πυροκουρτινών, και διαστασιολόγηση των μερών τους. Τα πυράντοχα ρολά με την ονομασία SAFEROLL και οι πυροκουρτίνες με την ονομασία FIRE CURTAIN SD απέκτησαν τα μοναδικά στην Ελλάδα ΕΓΚΥΡΑ πιστοποιητικά, από το διεθνούς φήμης Αγγλικό Ινστιτούτο δοκιμών  Warrington  Fire  Research  Center (W.F.R.C.).

Εκπόνησε μελέτη για την επιλογή και χρήση υλικών που επιβραδύνουν τα νετρόνια και τις ακτίνες (α) και (γ), για την κατασκευή θύρας Ακτινοπροστασίας σε χώρους με ραδιενεργά υλικά και χώρους με πηγές ακτινοβολίας, ενέργειας μέχρι και 18 MeV. Η πόρτα έλαβε πιστοποιητικό από το «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» και έχει παραληφθεί ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση Ελέγχου και Αδειών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στον χώρο λειτουργίας της πάνω από 15 φορές μέχρι σήμερα.